„Jobshadowing“ – hospitácia pani kolegyne Roselly Paladino z Talianska

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]V týždni od 19.3. – do 23.3. 2018 hospitovala na našej škole pani profesorka Rosella Paladino z našej partnerskej školy  „Liceo Statala Porta“ z mesta Erba, ktoré je vzdialené asi 40 km od Milána. Jej hospitácia sa uskutočnila na základe spolupráce v rámci projektu Erasmus +. V novembri 2017 som sa ako učiteľka nemeckého jazyka zúčastnila hospitácie na jej domovskej škole.

Pani profesorka hospitovala hodiny nemeckého jazyka, hodiny anglického jazyka a hodinu hudobnej výchovy, kde sa dozvedela niečo o prekrásnom slovenskom folklóre a ľudových piesňach. Ako sama povedala, týždeň na Slovensku ju veľmi obohatil, cítila sa príjemne a načerpala novú energiu a motiváciu do svojej práce. Do svojej vlasti si odnáša, podľa jej slov, niečo nové z didaktiky vyučovania cudzích jazykov, ktorá sa realizuje na jej domovskej škole s dôrazom na vyučovanie literatúry.

Po vyučovaní sme sa jej ukázali pamätihodnosti nášho mesta, veľmi sa jej páčila levická synagóga, navštívili sme Banskú Štiavnicu, koncert učiteľov zo Základnej umeleckej školy.

Moje poďakovanie patrí všetkým mojím kolegyniam, vyučujúcim nemeckého jazyka, pani kolegyni Janke  Jaďuďovej a pani kolegyni Vivien Bielikovej, koordinátorke projektu. Bez jej každodennej  pomoci by som sa určite nezaobišla. Veľmi pekne ďakujem a verím, že milých, vzdelaných a skromných ľudí, ako je pani Rosella, budeme mať možnosť privítať na našej škole aj v budúcnosti.

Mgr. Tatiana Hajnišová

[/fusion_text][/one_full]