Sekunda v spaľovni

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Dňa 14.12.2017 sa žiaci sekundy vybrali na exkurziu do Bratislavy.  Už o 6.30 sme odchádzali spred budovy veľkého  gymnázia. Dve hodiny cesty ubehli ako voda . Smerovali sme do bratislavskej spaľovne.  Tam boli pre nás pripravené zaujímavé prednášky. Prvá časť pozostávala z prezentácie o recyklovaní odpadu. Druhá bola už samotnou  prehliadkou spaľovne, kde nám pán sprievodca poukazoval prístroje a povedal nám, na čo sa používajú. Boli sme zhrození, keď sme videli, koľko odpadu sa vyprodukuje len v samotnej Bratislave.

Druhou časťou nášho výletu bola návšteva nákupného centra Aupark, kde sme mali hodinu a pol voľného času, ktorý sme využili na obed a nákup vianočných darčekov . Nakoniec sme sa ešte zastavili na vianočných trhoch pri Slovenskom národnom divadle. Mali sme možnosť zažiť príjemnú vianočnú atmosféru, pozrieť si Hlavné i Hviezdoslavovo námestie a historickú budovu SND.

Keďže už bol čas vrátiť sa naspäť domov, nasadli sme do autobusu a príjemne unavení sme sa odviezli späť do Levíc. Pred školou nás už čakali rodičia. Tento deň bol naozaj skvelý! Ďakujeme pani profesorkám Korpovej a Čengerovej za pekný výlet.

Z. Plechová (S)

[/fusion_text][/one_full]